Posted by : Jehan Wednesday, November 20, 2013

Kebanyakan orang tahu bahawa Google Adsense boleh mendatangkan pendapatan percuma melalui Google. Setiap iklan yang dilihat oleh pengunjung ke laman web kita akan dibayar oleh google tanpa banyak soal. Ramai bloggers yang hidup senang dengan dapat duit dari google adsense dan beberapa program affiliate yang dijalankan.

Tapi ramai jugak yang cuba2 tapi tak masyuk2... Kenapa ye? Follow blog ini terus sampai berjaya. Tak rugi. Free je. 


Dengan klik gambar yang tertera, pengunjung akan di bawa ke website yang menawarkan tawaran istimewa seperti iklan di bawah:- 



Google akan membayar anda sebanyak $0.05 - $0.10 setiap klik yang dilakukan oleh pengunjung ke laman web / blog anda.

Seperkara yang perlu diingat - Anda tak boleh klik iklan yang terletak pada laman web anda sendiri. Google boleh detect anda melalui IP address anda. So jangan nak tambah klik dengan klik sendiri ok! Kecuali iklan dalam blog ni atau atau bukan dari blog anda sendiri :).

Biasanya iklan dari google akan keluar tawaran2 hebat seperti iklan ni:


Korang boleh block iklan yang korang tak nak keluar dalam blog atau website anda dengan klik pada "Allow & block ads" pada dashboard di google adsense anda dan masukkan website tersebut. Anda tak boleh kilik pada iklan yang terletak pada blog anda untuk mengetahui iklan tersebut kerana melanggar polisi beriklan di google.

Terdapat berbagai jenis dan saiz iklan google yang boleh korang masukkan dalam blog dan website korang sendiri.

Antaranya seperti di bawah: 

Saiz 728 x 90 pixels:

Sori sampai terlajak keluar. hahaha...
Saiz 336 x 280 pixels:

Setakat ni dulu yang aku boleh bagi korang tau camne nak buat iklan dan dapat duit dari google..

Sori ek... aku ada kerja lain nak kena buat dulu. Korang datang lagi ke blog ni. Banyak lagi ilmu yang aku nak bagi kat korang... So jangan lupa datang lagi Aku akan update blog ni.. 










Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Sekapur Sirih

Sponsor

Popular Post

- Copyright © Laman Kreatif -Robotic Notes- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -